Gumicukor házilag

Hozzávalók:

0,5 l szűrt feketeribizlilé (vagy áfonya, lila szőlőlé, a lényeg, hogy sötétlila legyen)
0,5 l szűrt eperlé (vagy málna, vagy cseresznyebefőtt leve a lényeg, hogy piros legyen)
0,5 l szűrt szőlőlé (vagy must, vagy almalé a lényeg, hogy sárga legyen)
0,5 l tej + 2 ek. cukor
4 csomag zselatin (25g/csomag)
esetleg cukor a levekhez, hogy édesebb legyen, ízlés szerint

gumicukor házilag

Elkészítés:

A gyümölcsleveket külön-külön edényben állandó kevergetés mellett fel kell forralni 1-1 csomag zselatinnal. Lehabozni!!! Ez egy lényeges mozzanat, ha nincs lehabozva az egész munka kárba vész, mert a kis hólyagoktól nem lesz szép sima, egyenletes a felülete a gumicukornak. Külön-külön egy-egy azonos méretű edénybe (18×18 cm) önteni. Kihűteni, majd minimum 3 órára a hűtőszekrénybe tenni dermedni, de a legjobb egész éjszakára. Miután kihűlt 2×2 cm-es kockákra vágni.
Egy nagyobb edényben (25×25 cm) szépen, óvatosan elvegyíteni. Ezután a tejet fel kell főzni az utolsó csomag zselatinnal. Ezt is le kell habozni! Kihűteni! Fontos, mert különben megolvasztja a már elkészült kockákat!!! Ráönteni a zselé kockákra és újra betenni a hűtőbe 3 órára, vagy egész éjszakára. Amikor ki kell borítani, majd fél cm-es lapokat vágni belőle, amiket aztán tetszőleges formákkal (csillag, állatfigurák) kiszúrni. Érdemes minél kisebb formákat szúrni belőle, az tetszetősebb és könnyebben ehető. (Forrás: tucsokbogar.blogspot.com)