Marcipános szaloncukor
Hozzávalók 15 darabhoz:
26 dkg marcipán
25 db aszalt barack
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
1. A marcipánt almareszelőn lereszeljük, az aszalt barackot apróra vágjuk.
2. Összegyúrjuk a két alapanyagot, majd 1 cm átmérőjű kígyókat készítünk a masszából, és késsel 3-3,5 cm hosszú darabokat vágunk belőle.
3. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk, villával vagy fogpiszkálóra szúrva ebbe mártjuk a darabokat.
4. Sütőpapírral bélelt tányérra ültetjük őket, majd hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Egyenként szép papírba csomagoljuk őket.
Gesztenyés szaloncukor
Hozzávalók 50 darabhoz:
25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál sárgabaracklekvár
2 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
1. A gesztenyemasszát, a kakaóport, a lekvárt, a mézet és az őrölt fahájat alaposan összekeverjük, majd 1 cm átmérőjű kígyókat készítünk belőle. Késsel 3-3,5 cm hosszú darabokat vágunk belőle.
2. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk, ebbe mártjuk a darabokat.
3. Sütőpapírral bélelt tányérra ültetjük őket, majd hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Egyenként szép papírba csomagoljuk őket
(Forrás: www.babaszoba.hu)